I Hälsans tecken – ”Ge mig 15”!

Lite otippat (jag trodde att jag främst skulle skriva under kategorierna tid och pengar men insikterna kring balansen och sambandet mellan alla tre delarna har infunnit sig hos mig) blir mitt första inlägg här på bloggen om temat hälsa.

Hälsan är som bekant det viktigaste vi har, utan den så har ju inget annat så stor betydelse. Både ”kroppen och knoppen” (fysisk och psykisk hälsa) ska ju må bra och det är, som bekant, upp till var och en att vårda de båda delarna 🙂

För min del har jag inte direkt prioriterat min fysiska hälsa på ett tag. Det har mest blivit kortare perioder av träning som efterhand mynnat ut ingen träning alls. Jag är mästare (som så många andra) att finna ursäkter för att inte prioritera träning i vardagen.  I dagsläget är det raska promenader med hunden och lyft av dotter som är min träning (inte så illa i och för sig men mer aktivitet behövs för att kroppen ska hålla på sikt, det har jag insett)…

Det svåra är att finna en träningsform som attraherar och inspirerar över tid. Med inspiration av Frida, som nu tränat en månad i träningsgrupp, har jag bestämt mig för att avsätta 15 minuter om dagen för träning och bättra på fysiken.

Imorgon 14/9 är det dags att köra igång, då börjar ”15 med Paolo” (http://www.15medpaolo.se)!

På återseende! 🙂

/Daniel

2 reaktioner på ”I Hälsans tecken – ”Ge mig 15”!

  1. Ping: Gav 15 min i fem veckor och vände upp och ner på styrkan | vägentillettmerbalanseratliv

  2. Ping: Gav 15 till Paolo, kom igång, fick ont i armen, vilade och nu Friskis :) | vägentillettmerbalanseratliv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s