Ett nytt kapitel och tacksamhet

image

Imorgon börjar jag jobba igen efter nästan 15 månaders föräldraledighet. Det känns tufft. Det känns sorgligt att den här tiden nu är förbi. Nu börjar något nytt, ett nytt kapitel. Vi har haft en ganska enkel vardag de senaste månaderna. Två vuxna hemma på heltid och ett barn. Det har varit fint, gett oss mycket tid till samtal, eftertanke och reflektion. Saker som vi vet lätt försvinner bort i vardagslivets alla måsten. Men det är viktiga bitar för att få livet att fungera. Att se varandra, prata drömmar, mål, framtidsplaner men också det viktigaste av allt, vara i stunden och ha fullt fokus på här och nu. Jag har haft svårt för det, men tycker jag blivit allt bättre på det. Att stanna upp, ta in det som är.

Från och med imorgon arbetar jag heltid. Som längst gör jag detta till och med 1/2 2016, då går jag ner till 75 %. Jag har lagt in önskemål om att gå ner i arbetstid tidigare, vi får se om det blir så.  Jag hoppas det.

Jag är tacksam för den tid jag varit hemma med min flicka. Det har varit fantastiskt. Jag är tacksam för att vi just nu är friska allihopa och jag är tacksam för att det varit en så fin höst. Jag är tacksam för att jag snart ska lägga mig bredvid min dotter och mysa hela natten 💕

/Frida

3 reaktioner på ”Ett nytt kapitel och tacksamhet

  1. Alltid tråkigt att gå tillbaka till ett jobb man inte gillar till 100%. Du ska se att det inte är några som helst problem att gå ner till 75%, du har ju rätt till det!

    Krister: Hur kan det vara egoistiskt att vara hemma med sitt barn? Egoistiskt jämte vem?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s