Vad har vi gjort hittills? Vad kan man göra?

Som vi beskriver i inledningen till denna blogg (”Om oss”) så har vi sedan några år tillbaka börjat reflektera över saker och ting i livet. Det är också detta som gjort att vi valt att starta denna blogg för att dela med oss av våra tankar och handlingar. Innan dess så ”körde vi mest på” och funderade inte så mycket kring hur vi ville ha det. Vi gjorde i princip det som kändes bra för stunden och det som förväntades av oss. Vi tänkte inte så mycket på om och hur vi kunde påverka hur vi vill ha det.

Nu så här i efterhand kan vi konstatera att år 2011 var ett speciellt år, det var då tankar och funderingar började gro – vi började reflektera över hur vi hade det och hur vi ville ha det.

Efter ett seminarium och en kick off med Balansekonomi så blev vi först rättså förvirrade men sen blev det något tydligare för oss kring hur man kan tänka och agera för att göra skillnad. Men att finna och skapa siin vision eller sin dröm är inte det enklaste, det förstod vi rättså fort! Det tar sin tid!

Vad vi gjorde 2011 var att vi sådde ett (eller snarare flera) frö kring just detta. Samtidigt tog vi med oss några värdefulla tips från kursen och agerade direkt:

  •  Vi började kontinuerligt avsätta tid för att reflektera och kommunicera med varandra kring vad vi vill.
  • Årlig kick off – avstämning var vi är, vad vi gjort och vad vi vill – planering och uppföljning.
  • Strukturerat upp pengaekonomin.
  • Insett att investera är roligare än spara
  • Börjat att automatiskt avsätta 10% (periodvis även mer) av våra inkomster till investeringar.

I samband med detta började jag även fördjupa mig inom området privatekonomi och fann då bloggen rikatillsammans.se. Mycket av inspirationen kring hur vi lagt upp det har vi fått från Jan som driver bloggen Rikatillsammans. Bland annat finns där delgivit en mycket bra och grundläggande struktur kring hur man kan tänka och agera för att få resultat i sin pengaekonomi, kolla in: https://rikatillsammans.se/2014/07/22/strukturera-din-privatekonomi-som-ett-proffs/

År 2011 var alltså året då vi började reflektera över vår situation och om hur vi ville ha det. Vi gjorde en del konkreta aktioner, främst kring privatekonomin men att just tänka till.

Att vi fyra år senare skulle starta denna blogg som en ”dagbok” kring hur vi tänker, resonerar och agerar kring hela balansen i livet, kring hälsa-tid-pengar, det kunde vi knappast ana då 😉

/Daniel

En reaktion på ”Vad har vi gjort hittills? Vad kan man göra?

  1. Ping: Uppföljning av placeringsportfölj | vägentillettmerbalanseratliv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s