Verktygslådan har fyllts på…

Jag skrev för en månad sedan om att jag skulle börja Balansekonomis kurs ”du och din ekonomi”. Tanken var att jag skulle skriva lite löpande här om hur kurstillfällena varit och vad jag tagit med mig för lärdomar och insikter. Vilka verktyg jag fyllt på verktygslådan med helt enkelt.

Men oj vilket annat läge det blev, jag har verkligen haft (och har) fullt upp med allt kursen har givit mig…

Om jag ska försöka visualisera det så kan jag beskriva det som så:

Jag gick till kursen med min, enligt min mening, hyfsat fyllda verktygslåda. Jag förväntade mig att träffa likasinnade personer, uppskattningsvis 20-30 personer, med sina verktygslådor.  Under kursen räknade jag med att kunna få ett och annat nytt verktyg att komplettera min verktygslåda med samt även ge bort ett och annat verktyg till någon som behövde det bättre än jag.

Istället blev det: jag kom till kursen med min verktygslåda. Träffade där över hundra deltagare som hade sina verktygslådor, fyllda till olika bredd och med olika typer av verktyg. När kursen väl drog igång bekantade vi oss med varandra och ganska snart bildade vi mindre grupper.

Verktygslådorna tömdes på allt innehåll, alla befintliga verktyg sorterades ut och min verktygslåda ersattes av en verktygsväska. I väskan lade jag sedan tillbaka alla verktyg, putsade och fina. Jag kompletterade även med nya som jag hade behov för och jag började även successivt förstå hur de fungerade fullt ut. Efterhand insåg och upplevde jag samband mellan verktyg som jag tidigare inte uppmärksammat. Var i väskan jag placerade dom hade också betydelse för att lätt kunna ta nytta av dom snabbt och lätt – på bästa sätt.

 

verktygsväska.jpg

Med andra ord har kursen givit mig mycket mer kunskaper och insikter än jag kunnat tänka mig. Jag kan såklart inte återge hela kursen här i detalj men några saker som jag fått mer insikter om hittills:

Ypperlighet
Feedback
Energi
Vision
Resultat
Utbyte/delning av erfarenheter och kunskap
Balansen och samspelet mellan alla delar i livet.

Och detta har jag delat tillsammans med ett stort antal andra kursdeltagare, häftigt! 🙂

Jag kan, som sagt, konstatera att kursen varit mycket berikande hittills samt att jag har fått insikter och gjort handlingar som jag inte hade en aning om skulle kunna göra så stor skillnad! Ypperligt!

Kursen fortsätter…

 

/Daniel

En reaktion på ”Verktygslådan har fyllts på…

  1. Ping: Full aktivitet men inte på bloggen, men nu glöder tangenterna lite igen ;) | vägentillettmerbalanseratliv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s