Nytt år – och tillfällen för nya möjligheter

”Nytt år och nya möjligheter” är inte ett helt ovanligt citat man hör vid den här tiden på året. Det känns positivt att höra och visst är det så men sanningen är väl egentligen att varje dag ger möjlighet till nya möjligheter? Inte nödvändigtvis behöver vi ett nytt år för att man ska se och kunna ta del av dessa nya möjligheter. Det gäller ju bara att, som bekant, ställa in sig på att se tillfällena 😉

Däremot är det ju ett ypperligt tillfälle att summera och utvärdera året som varit och blicka framåt åt vad kommande år ska ge.

För egen del kan jag summera 2015 som ett år med mycket glädje och tid för reflektion som i sin tur gett mig många insikter om min och familjens tillvaro. Jag är glad och tacksam för allt vi har upplevt och hittat på under året och att vi har det så bra som vi har det. Jag är också väldigt glad för att vi, trots våra visioner och planer för framtiden, ändå tar tillvara på stunden i vardagen; nuet.

Jag gick som bekant även en utbildning under hösten (Balansekonomis ”Du och din ekonomi”). Jag har beskrivit lite om det tidigare (om än lite flummigt kanske 😉 ). Under utbildningen har vi gått igenom områden som:

Sanningen om våra pengar; aktiva och passiva inkomster och utgifter. Genomgång vad som krävs för ekonomisk frihet/trygghet och balansräkning. 
Att skapa ekonomisk rikedom; Feedbackens betydelse och mental bokföring. 
Energi, flow och attityd; Energins viktiga betydelse kombinerat med attityden.
Om att designa sin egen framtid; Förmågan att göra val, se och uppskatta resultat man åstadkommer och åstadkommit. Utveckla sin vision och se sina fallenheter som kan utvecklas till talanger.
Sina ekonomisk verktyg; konkret räkna ut hur mycket kapital som behövs för ekonomisk trygghet och frihet. 
Att leda sitt liv och sin ekonomi; Insikt om ledarskapets betydelse för utveckling och konkret feedback kring det personliga varumärket. Betydelsen av umgänge och påverkansgrupp.
Räkna på affären; Konkreta beräkningar av affärsmöjligheter och modet att våga se och satsa vid tillfällen som uppstår.
Nycklar till ett rikare liv; reflektion över vilka resultat och åstadkommanden som uppnåtts hittills under kursens gång, tacksamt erkänna dessa och fira utvecklingen. Utvärdera utvecklingen under kursens gång. 

IMG_1209

Sammantaget så har de olika delarna i utbildningen gett mig och oss en rad olika insikter och verktyg för att kunna arbeta vidare mot ett mer balanserat liv. Jag hoppades även på att träffa likasinnade och förstärka utbytet oss emellan, vilket också skett. Kontakter har knutits och befintliga har förstärkts vilket känns väldigt bra och spännande inför framtiden! Förväntningarna jag hade på utbildningen har verkligen uppfyllts.

Jag ser, tillsammans med Frida, nu med stor glädje och tillförsikt fram emot 2016 då arbetet och resan mot vårt mer balanserade liv fortsätter!

God fortsättning på det nya året! 🙂

/Daniel

 

En reaktion på ”Nytt år – och tillfällen för nya möjligheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s