Boktips; ”Min hemlighet” av Petter Stordalen

ni-nanna-na-ni-na… (ni som minns boktipset på SVT under 80-talet vet vad jag syftar på) 😉 

Jag är en person som sällan har ro att slå mig ner i soffan och läsa en bok för att koppla av. Jag sysslar oftast hellre med lite ”hemmafix” (sätta upp en tavla, fixa en list eller annat som behövs fixas kring hus och hem), det ger mig mycket energi. Men det finns en del böcker som jag gillar, som kan få mig att imponeras, inspireras och motiveras. Oftast är det böcker som handlar om entreprenörer av något slag, personer som gjort något annorlunda.

Mannen bakom bland annat Hotellkedjan Choice, Petter Stordalen, släppte i slutet av förra året sin bok ”Min hemlighet”. I boken berättar och beskriver Petter väldigt ingående och öppet sin resa som handlarson, från tidig ålder till karriär som köpcentrumchef och vidare som betydande fastighetsägare, grundare och uppbyggnad av en av Nordens största hotellkedjor. Han berättar även mycket ingående kring tips och tricks som han använts sig på sin resa. Stordalen förmedlar också på ett bra sätt vikten och sina insikter av alltings värde, sambandet mellan alla delar i livet och att framgång och mål inte spelar någon stor roll om man inte har hälsan.

9789188123046_200_min-hemlighet

Jag har läst en hel del böcker av denna karaktär men denna bok upplever jag skilja sig väldigt mycket från mängden. Den är ovanligt öppen och Stordalen delar med sig av mycket konkret information. Den är också skriven utifrån med ett givandeperspektiv, där det tydligt märks att han reflekterat mycket i samband med att han skrivit boken.

Köp den på bokus, det gjorde jag. Trevlig läsning önskas!

/Daniel

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s