Tjänstepensionen: check på den…

Puh! Idag tillbringade jag nästan tre timmar med att reda ut, omplacera och få rätt på det sista kring tjänstepensionen. Så nu har jag koll på alla fonder som ingår i tjänstepensionen och vårt upplägg.

Jag gjorde en stor genomgång av pensionerna för ett tag sedan (och skrev om det i inlägget: Pensionen – ett kapitel för sig) och det jag huvudsakligen insåg då var att det är betydande värden som finns samlade och dessutom så har man större möjlighet än man tror att påverka utfallet! Det vill säga vad du kommer få utbetalt den dagen det är dags för pension.

Det har varit en hel del att gå igenom, speciellt när det gäller tjänstepensionerna. Av någon anledning har jag inte gjort jobbet färdigt till 100% men idag så var det som sagt dags att fixa till det sista! Väl medveten om att det var en energitjuv som låg och tog energi 😉

Det tog sin tid att få koll på allt men känns bra nu när det är klart. Nu blir det mycket lättare att följa upp statusen löpande varje år och energin kan läggas på annat.

 

Web

/Daniel

En reaktion på ”Tjänstepensionen: check på den…

  1. Ping: Pensionen då? | vägen till ett mer balanserat liv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s