Att vänja sig behöver inte vara något positivt

Nu har jag arbetat heltid i tre månader. Jag har stigit upp vid halv 6, varit på jobbet vid 7 och kommit hem vid halv 5. En ganska vanlig vardag för många. Det har fungerat, jag kan inte säga något annat. Det var väldigt tufft den första tiden, att vara ifrån min flicka så många timmar. Det har blivit lättare. Det är också det jag fått höra hela tiden, av andra föräldrar. ”Ja, det är jobbigt i början men sen vänjer du dig!”.

Jag tänker att det inte behöver vara något bra att vänja sig. Det behöver inte vara bra att göra på ett sätt bara för att många gör så, för att det är det vanligaste sättet. 

Jag VILL ju inte träffa min familj bara tre timmar om dagen. Att jag sedan vant mig vid att göra det tycker jag faktiskt mest är sorgligt…

DSC_0062

Men nu blir det ändring. Från och med måndag börjar jag arbeta 75 %. Jag kommer vara ledig på onsdagar och arbeta 6 timmar på fredagar. Jag är så glad för att jag tagit detta beslut och det ska bli så skönt. Viss oro också för hur det ska fungera på jobbet men det får lösa sig. Nu kommer jag få tid att vara med min familj, att göra egna projekt och så småningom få börja fixa i trädgården. Härligt!

Nu ska jag ägna mig åt ett av mina intressen, att skapa fotoböcker! Jag brukar göra en för varje år och just nu håller jag på med en bok om vår dotters första år. Jag använder icafoto som verktyg och det fungerar bra, kan rekommenderas!

/Frida

2 reaktioner på ”Att vänja sig behöver inte vara något positivt

  1. Ping: Föräldraledig, nya insikter och oerhört tacksam! | vägentillettmerbalanseratliv

  2. Ping: Vi har tryckt på ”pause” | Vägen till ett mer balanserat liv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s