Den systematiska och strukturerade tiden, finns den?

 

Det här med att få önskade resultat genom system och struktur det är ju oerhört smidigt. Har man väl funnit en rutin, ett system/struktur så rullar det ju bara på av sig själv – i princip 😉

Är det möjligt att även göra detta med vår resurs tiden?

Det borde rimligtvis inte vara svårare än något annat men det är just att agera och ha självdisciplinen att göra det som är grejen. Genom rätt attityd, med aktiva val och med just självdisciplin och en lättsam inställning har jag bestämt mig för att förbättra detta.

Det finns ju såklart många områden man kan se över sin tidsåtgång/effektivitet inom och fråga sig om det är rimligt. Men ett konkret exempel (ett exempel i enklaste form men dagligt förekommande och en riktig tidtjuv) är helt klart skärmtid;

Jag anser mig lägga mycket tid på skärmtid, dvs. mobiltelefon, ipad och tv. Mycket surf både nu och då i tid och otid…

Det är främst telefonen och ipad det gäller (tv-tiden är mycket begränsad nu för tiden sedan vår dotter kom till världen 🙂 ). Så förra veckan gjorde jag en mätning och den visade en användning av  på cirka 4 timmar per dag, alltså 28 timmar i veckan! Betydligt mer än jag trodde faktiskt!

Efter rannsakning av mitt surfande kunde jag konstatera att mycket var omotiverat och onödigt surf. Så jag bestämde mig för att verkligen tänka till lite mer kring användandet samt att inte hela tiden ha telefonen/paddan tillgänglig. Till detta dammade jag även av en gammal ”husregel” som skapades i höstas; ingen skärm efter kl. 20 (tv tittande  undantaget).

Med dessa åtgärder så lyckades jag sänka användandet till 2 timmar per dag, alltså halvera det dagliga användandet! Dessutom upplever jag att koncentration och fokus blivit bättre 🙂

Nu gäller det bara att fortsätta hålla sig till detta, det är nu självdisciplinen sätts på prov 😉

Tiden är ju en så otroligt viktig resurs som man mer eller mindre tar för givet. Det tog många år för oss att verkligen förstå att det är en resurs som är begränsad. Det gäller att hushålla med den i stort som smått så att säga.  Läs gärna mer om hur vi ser på tiden, sida: ”Om oss / om denna blogg”.

 

/Daniel

IMG_7449

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s