Reflektioner och insikter men också göra!

Jag gillar verkligen upplägget att sätta saker i system för att få resultat. Det rullar liksom bara på då…

Energi är ju som bekant ett tema som jag/vi fått upp ögonen för extra mycket dem senaste månaderna. I kursen (Balansekonomi – kursen ”du och din ekonomi”) som jag gick i höstas handlade en del om energi och hur man kan mäta sina energi i form av energiinkomster och energiutgifter och som energitillgångar och energiskulder.

Jag trodde inte att denna del, om just energi, skulle ha så stor betydelse som det faktiskt har. Eller rättare sagt; att jag skulle komma att reflektera och nu agera så mycket kring just detta område som jag gör.

En energi i balans ger så oerhört mycket tillbaka och öppnar upp för så mycket positivt så ja, det är ju självklart att prioritera.

Att reflektera och få insikter det är ju bra men det gäller som bekant även att agera, att göra något för att få förändring och resultat!

Så sagt och gjort, jag är sedan några veckor tillbaka med i teamet kring Balansekonomi. Teamet hjälper till kring med allt kring föreläsningar och utbildningar. Teamet består av en grupp härliga människor som alla är intresserade av att utveckla sig själv och andra. Det är häftigt att ta del av!

Genom att vara med på föreläsningarna har jag även satt i system att utmana mig själv en hel del (lite av att gå utanför komfortzonen) då jag får många frågor från deltagare på föreläsningar. Frågor som gör att jag behöver reflektera och inse vilka resultat jag faktiskt gjort hittills (något jag generellt inte är så bra på… pga ”jante”?) och hur jag ser på saker och ting.  Det ger mig även tillfälle att träna på att lyssna och inte bara prata. Något som borde vara självklart det med egentligen, vi har ju två öron och en mun 😉

Genom att agera och göra detta så har jag mer eller mindre satt i system att få mer energi ,genom att träffa likasinnade, samtidigt som jag även utmanar mig själv genom att sätta mig i nya situationer. Känsla och energi skapas!

Jag är glad att jag agerat 🙂

BE föreläsning

/Daniel

Tidigare inlägg som kan vara intressant: Mål eller system?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s