Fylla på energi och spara frustration – kreativa projekt i vardagen

Ett exempel från vardagen i vår värld…

Att fixa och greja med hemmaprojekt, speciellt sådant som gör skillnad och förenklar och förbättrar i vardagen, det är verkligen något som ger mig energi!

Ett exempel på ett sådan projekt är den nya hatthyllan som jag precis blivit klar med och monterat upp.

Uppkomsten till detta projekt är att vi har en väldigt liten hall i vårt hem och jag/vi har upplevt det som väldigt trångt, rörigt och oöverskådligt med den tidigare hatthyllan med tillhörande förvaring. Tanken på att förändra har funnits en lång tid men problemet har varit att jag inte funnit något bra alternativ till förändring. Så lösningen blev att konstruera och bygga en egen hatthylla.

Jag fick inspiration och idé till modellen efter att jag set en modell på ett hotell vi besökte i höstas. Tankar sattes igång och snart hade jag en klar bild för mig hur vår nya hatthylla skulle se ut. Jag besökte en en välsorterad byggmarknad (läs HORNBACH) och fick uppsågat material enligt min ritning. Väl hemma så påbörjade jag monteringen, oljningen av skivan och efter det beställde jag hem krokar/hängare som jag sedan monterade.

Jag valde att bygga den i massiv ek så den blev ganska tung så det krävdes en del muskelkraft och en ordentlig infästning för att slutligen på den på plats. Men det var det värt då resultatet är väldigt rustikt och rejält 😉

Så nu har vi alltså att vi nu har en ny, egenkonstruerad, hatthylla i vår hall. Vi upplever mer ordning, reda och bättre överskådlighet. Detta ger energi i form av mindre frustration och inte nog med det, varje gång jag går förbi så tänker jag – den där har jag skapat och byggt! En härlig känsla som ger mycket god energi! 🙂

Före:                                                                   Efter:

20160201_173240047_iOS             20160204_111028000_iOS

 

/Daniel, nöjd hemmafixare 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s