Mer arbete än vad någon kan ana…

Många tycker det är lyxigt att vi varit hemma länge med vår dotter, att vi varit hemma mycket tillsammans och att jag kan arbeta deltid samtidigt som Daniel är hemma på heltid. Och det är lyxigt, det är fantastiskt! Och jag känner mig mycket ödmjuk och tacksam för att det går.

Men det har inte hänt av sig själv. Det ligger mycket jobb bakom. Både innan vi fick barn men också nu, hela tiden. Mycket tid går åt till planering av hur vi ska lägga upp föräldradagarna, budget, hela vår ekonomi med sparande, investerande, långsiktigt och kortsiktigt. Vi och framförallt Daniel lägger ner så många timmar på detta. Tid som vi tycker att vi får tillbaka när vi är med varandra och med vår flicka. Men också tid som vi tänker att vi får igen om några år när vi nått vårt mål och vår vision och kan leva det liv vi vill utan att behöva sälja vår tid för att få in pengar. 

Idag har varit en dag med mycket planerande, räknande, vi har tittat på olika scenarion och möjligheter. En dag som varit ganska tuff och vi kändes oss inte särskilt taggade när vi satte igång idag. Men vi fick gjort det vi ville, vi har satt upp en plan både vad gäller sysselsättning och ekonomi för det närmsta året. Vi har tittat på vår resultat och balansräkning. Tråkigt tycker jag som hatar siffror. Spännande tycker Daniel. Nödvändigt tycker vi båda. 

För vet ni vad grejen är? Om man inte har koll kan man inte heller göra förändringar. Om man inte har koll på var man är är det som bekant svårt att ändra riktning om man ser att vägen inte leder dit som det var tänkt.

Därför har vi haft en ganska tråkig men viktig söndag 😊. Men inte bara, vi har också lekt i sandlåda, varit på lekplats och haft middagsgäster! 

/Frida
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s