Balans på alla områden…

Vi inser mer och mer att balans behövs på alla områden för att det ska kännas bra och funka. Absolut mellan tid – pengar – hälsa som bloggen har sin utgångspunkt i men också inom så många andra områden. Som tex egen tid -familjetid – tid med vänner. Balans mellan att bara vara och att göra.

Det senaste området vi börjat fokusera på är skärmtiden. Att balansera den. Dvs tid framför dator, platta, mobil och tv. I vårt fall är det mobilen som är största problemet. Vi tittar i stort sett aldrig på tv, vi använder plattan mycket sällan och vid datorn arbetar vi mest. Men mobilen…oj, oj, den finns där hela tiden! För mig och Daniel då, vår dotter har ingen skärmtid alls och tv etc är aldrig på när hon är vaken. 

För massa intressanta fakta och tankar kring barn och skärmtid kan jag varmt rekommendera er att lyssna på podden kära barn med Louise Hallin eller kika in på hemsidan karabarn.nu.

För att styra upp vårt mobilanvändande har vi satt upp en del regler som väl funkar till viss del i alla fall… 

  • Inte hålla på med telefonen när vår dotter är med.
  • Telefonen alltid ligga i låda i hallen
  • Aldrig telefon i sovrum eller kök
  • Inte telefon efter kl 20
  • En dag i veckan helt utan telefon (söndagar)

Den sista regeln har vi precis infört och vi får se hur det går. Det är en utmaning att inte fastna i telefonen. Just nu sitter tex både Daniel och jag med våra telefoner…hm 😳


/Frida 

En reaktion på ”Balans på alla områden…

  1. Jag håller väldigt mycket med! Vi försöker främst minimera skärmtid när barnen är vakna. Har försökt lägga undan telefonen när vi är tillsammans, men det är lätt att glömma. Och när man kommer på något som man måste kolla upp så är det jobbigare att komma ihåg ihåg det till senare (man kan ju skriva upp det…). Hoppas på att hitta en bra lösning.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s