System, struktur och närvaro…

20160731_090703000_iOS

Det är ju ingen direkt nyhet att om man planerar saker och ting så blir de med största sannolikhet också utfört. För  vår del så är det en självklarhet att planera och ha koll på läget, det har vi alltid gillat. Kan man planera i sönder sin tillvaro? Ja det tror jag/vi är fullt möjligt. Efterhand som vi blivit lite äldre, klokare och visare så har vi samtidigt insett att det kan bli för mycket planering.

Nyckeln och lösningen för detta tror vi är att hålla balans och att vara närvarande i det man gör. Att vara närvarande och fokusera på det man gör i stunden! Det är en utmaning i sig och vi lär oss hela tiden och det är ju som sagt det denna bloggen handlar om – vägen till ett mer balanserat liv ;).

Härom dagen hade vi åter pusselmöte, 14 dagar sedan sist. Vår mening och poäng med dessa pusselmöten, och strukturen för dom, har vi ju som bekant skrivit om tidigare, läs här: Struktur och planering och Pusselträff vecka 27.

Detta möte gav oss många lärdomar och insikter. Den största var att vi framöver inte ska planera in för mycket samt att ändra tidsintervallet mellan mötena till 14 dagar istället för en vecka. Vi har upplevt det lite stressande och lite för planerat. Men nu känns det lättare och mer hanterbart helt enkelt.

Vi räknar dessutom med att effektiviteten ökar när vi gör så här istället.

Vid pusselmötet kunde vi konstatera att vi hunnit med en hel del under de två veckorna, bland annat: Målat staket och grind, organiserat tvättstugan (en riktigt energitjuv som eliminerats – läs inlägg om det här: Energitjuv: tvättstugan ✅), möblerat om i vardagsrummet, förberett för målning av lekstuga. Dessa saker är nu inskrivna på meritlistan. Meritlistan är helt klart en en av de viktigaste delarna i strukturen – att se vad vi gjort den sista tiden förutom det vardagliga som händer i livet. Det är så otroligt lät att förringa och glömma bort vad man gjort  🙂

Aktiviteter som vi inte hunnit klart med är balansering och upplägg för pengamaskin, teckna änkepupill, läsa Fridas utkast till bok, fortsätta planera och strukturera upp i garaget och klippa häck. Största energitjuvarna just nu är att måla fönster och att måla lekstugan invändigt. Så dessa punkter kommer att prioriteras extra.

Under tiden fram till nästa möte hinner det även bli augusti månad så det innebär månatlig budgetcheck.

Som sagt; med planering så bli saker och ting med största sannolikhet gjort 😉 Vi känner mer och mer att våra pusselmöten på ett enkelt sätt ger utdelning och underlättar i vardagen – strukturen bidrar till balansen som vi vill åt – precis som det ska vara! 🙂

Nu ska strax hela familjen åka till havet och äta middag och ta ett kvällsdopp ! 🙂

/Daniel

 

2 reaktioner på ”System, struktur och närvaro…

  1. Ping: Ett år av föräldraledighet på heltid… | vägen till ett mer balanserat liv

  2. Ping: Vad vi gör när du inget hör… | vägen till ett mer balanserat liv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s