Att spara och investera i guld och andra ädelmetaller

guld-och-silver

…och andra råvaror för den delen, det har vi insett är en poäng om man ska balansera sin portfölj så att den klarar olika klimat.

Att inte ”lägga alla ägg i samma korg” så att säga, det är ett klassiskt råd när det gäller investeringar.  Att ha en del i råvaror/ädelmetaller är bra för balansen anser vi och investerar utifrån detta.

Fördelen med guld är att det är en resurs som håller i värde över tid då det är en begränsad resurs. Det är en värdebevarare som skyddar mot inflation. Vår portfölj består till 16% av ädelmetaller/råvaror i form av guld och skog (läs gärn mer om hur vi lagt upp fördelningen i vårt investerande här).

Men hur köper man guld i dess bästa form, alltså fysisk form (guldtackor) utan att få praktiska problem med hantering och säkerhet?

I slutet av sommaren 2016 så började vi investera i guld via en leverantör som heter Auvesta AG. Auvesta är ett Tyskt företag i guldindustrin och de jobbar, precis som många andra liknande företag, främst mot större kunder, kunder som köper i lite större volymer då och då men som har stora krav på förvaring och system för hur man handlar med råvarorna.

Det fina med Auvesta är att de erbjuder ett upplägg som gör det möjligt att ”småspara” månadsvis (från 25Euro/månad) på exakt samma sätt som om man gör stora inköp. Det är nu möjligt att investera i fysiskt investeringsguld utan att köpa för enorma summor. Detta öppnar upp för en fantastisk möjlighet! Man köper alltså in sig på riktigt (fysiskt) guld (i tackor) och inte i så kallat ”papperguld” eller annat som alternativet för många ädelmetallprodukter för småsparare annars varit. 

Man kan enklast jämföra upplägget med att tex. fondspara i en bank. Där man har en stående överföring varje månad, på en viss summa, som sedan fördelas på köp av olika fonder. 

Auvesta erbjuder alltså samma typ av upplägg fast med guld, silver, palladium och platina som valörer. Man sparar och handlar alltså med sina råvaror via en personlig depå och kan sedan följa utvecklingen löpande och köpa mer eller sälja osv.

auvesta guldtackor

Vi gillar upplägget med att kunna köpa guld/ädelmetaller på detta vis och rekommenderar det. Vi är även partners till Auvesta så vi förmedlar möjligheten att komma igång med sparandet.

Är du intresserad och vill veta mer om hur det fungerar och hur du kommer igång så kontakta oss gärna så ger vid mer information, använd vår kontakta oss -sida.

Vill du sätta igång med en gång så besök besök Auvestas sida och öppna en depå direkt: Auvesta Edelmetalle AG.

Andra intressanta och informativa sidor om investeringsguld:
*Guldbrev
*Riksbanken
*Compricer guldartikel 2016
*Placerapengar.nu
*WikipediaWikipedia

/Daniel&Frida

Sidan uppdaterad: 2017-12-19

5 reaktioner på ”Att spara och investera i guld och andra ädelmetaller

 1. Hej Daniel och Frida!

  Har börjat läsa er blogg på riktigt nu☺️
  Mycket intressant och aptitretande att ta efter!
  Just detta inlägg är väldigt intressant och jag vill gärna lära mig mer.
  Har i nuläget SPDR Gold trust, men blir ju väldigt intresserad av att investera i de riktiga metallerna.

  Gillad av 1 person

  • Hej Anders!
   Vad kul att du tycker det! 🙂
   Vi har inte varit så flitiga på att skriva inlägg på ett tag men det händer saker hela tiden och det finns mycket vi vill skriva om. Så det kommer fler inlägg inom sinom tid 😉

   Att investera i guld är något vi gillar. Det ger en bra balans och med Auvesta blir det dessutom smidigt med månadssparandet. Härligt att du registrerat dig, återkom direkt till mig om du har några praktiska frågor.

   Vi hörs igen!

   /Daniel

   Gilla

 2. Ping: Tillbaka i matchen och redo för spel igen | vägen till ett mer balanserat liv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s