Spara och investera till barn – balansering

Inom området pengar så sparar och investerar vi varje månad i fonder via en depå hos Nordnet. Målet är att kunna ge en grundplåt att använda och att bygga vidare på. Tanken är även att portföljen ska tjäna ett pedagogiskt syfte kring pengar och ekonomi i stort.

Inga justeringar har gjorts utan månadsköpen har rullat på sedan start, inget behov av ombalansering har behövts för att hålla planerad fördelning i portföljen. Vid avstämningen i december insåg jag att det nu var dax för en liten balansering så en del köp och sälj har gjorts. Utvecklingen går enligt plan och det är kul att följa 🙂

Portföljen finns upplagd på Nordnets Shareville. Där kan ni läsa mer om den, syfte, mål och tankarna kring upplägget.

chocolate ice cream on a plate
Under förra året passade vi även på att köpa aktier i ALVESTA glass via Pepins – Equity Crowdfunding plattform . Vi köpte en liten aktiepost i företaget, dels lite på skoj men även med en liten pedagogisk tanke. Vi ser nu, hela familjen, fram emot att under året besöka årsstämman och äta god glass tillsammans.

Vad gör man inte för att odla intresset och kunskapen för att investera 🙂

Hur lär man sina barn tänka, handla och agera kring det vi bloggar om; balansen mellan hälsa, tid och pengar? Hur förklarar man innebörden av ekonomi på ett pedagogiskt sätt?

Ja, frågorna är många och det är inte utan att vi som föräldrar kliar oss i huvudet och funderar på hur vi kan, ska och bör göra. Det är ju trots allt en självklarhet att vi på något sätt vill förmedla de insikter vi fått samt bidra till ännu fler lärdomar och insikter. Inte minst för oss själva. Vi tror på att föregå som exempel och att involvera – göra det med små steg och praktiska exempel i vardagen efterhand.

Lämpliga ledord för detta borde vara: ”den som spar den har och den som investerar kan få mer” och det gäller såklart inte bara området pengar utan alla delar i livet tror vi 🙂

/Daniel

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s