Ljuvliga och fram tills nu, kalla vår…

…men vad gör väl det när vi får möjligheten att njuta extra länge av  de vackra körsbärsträden som blommar, spirean som tittar fram och alla vårlökar som visar upp sig lite försiktigt i rabatten – välkommen våren, ljuset och i skrivande stund; nu även värmen! 🙂

Dryga tre månader har gått sedan vi senast bloggade och då var det inte mycket fart inte, mest förkylningar som avlöste varandra och fokus på att härda ut och komma vidare dag för dag (så här i efterhand låter det kanske en aning överdrivet men när man är i stunden så är det inte så muntert, så är det ju trots allt…). Men, men nu är det som sagt ljusare tider på alla fronter!

Tankar om bloggens vara eller icke vara har uppkommit hos oss under denna tid men efterhand har vi båda konstaterat och insett att vi tycker det är kul att skriva, reflektera och dela med oss mellan varven.

Vi får många intressanta samtal och diskussioner utifrån vad vi skriver och delger och vi ser ett stadigt intresse av läsare. Det tycker vi är riktigt kul! =)

Viljan att skriva ett och annat inlägg har funnits hela tiden och det har egentligen mest varit en fråga om prioritering och att komma till skott för att få det gjort och vi har skrivit en hel del utkast under månaderna…

Nåväl, häromdagen så fick vi båda en rejäl energikick kring det hela efter att ha läst och sett Jans (rikatillsammans) inlägg om tid, se här. Inspirerande som så många andra inlägg på bloggen! Inlägget fick oss båda att reflektera en extra gång kring hur vi egentligen resonerar kring tiden och vilken värdefull resurs det är! Med det följde energin och motivationen att skriva igen om vad vi gör med vår tid 🙂

Vad har vi då gjort sedan februari och vad har vi för resultat och insikter att dela med oss av?

De senaste månaderna har jag jobbat 80% och Frida 75%, helt enligt vår plan. Det började som ett bra upplägg för oss båda men med tiden blev det aningen svårt att hinna med, framförallt för min del. För första gången upplevde jag att det var svårt att hinna med mina åtagande på jobbet på avsatt tid. Det blev mycket övertid och svårt att hålla fokus och vara effektiv. Detta i kombination med x antal förkylningar tog ut sin ”rätt”till slut (barnbaciller har ju trots allt rykte om sig att vara extra kraftfulla och envisa, det kan jag nu intyga, jag fick en rejäl dos 😦 ). Jag var rejält slutkörd i en och en halv vecka, drygt!

”Life is what happenes to you while you’re busy making other plans” // John Lennon

Men även om detta kanske inte låter sådär värst märkvärdigt, sjuk kan man ju vara, så gav det faktiskt mig en viktig insikt i stunden då jag i princip aldrig är sjuk. Jag insåg hur viktigt det är att verkligen ta det lugnt och återhämta sig. Det är så lätt att gå upp i varv, köra på med fokus att prestera, göra det ena och det andra – bara köra på helt enkelt utan att ”stanna upp”. Ta en paus, ta ett steg tillbaka och få perspektiv på saker och ting. Agera efter det och ta tillvara på de människor du har omkring dig – ta en hjälpande hand när det behövs!

Detta är ju ingen ”rocketscience” på något vis MEN det är så lätt att hamna i det när man har fullt upp med att förverkliga alla sina planer och idéer. Det gäller att ständigt påminna sig om detta, det har jag insett (och kommer säkerligen att inse igen 😉 )

Jag tog tillvara på denna insikt och tog god hjälp från schyssta kollegor som hjälpte mig komma i fas med arbetsanhopningen och i familjen kunde vi hålla fokus igen med hjälp av varandra, bästa frun vid min sida! =)

Människorna du har omkring dig, din påverkansgrupp, den ska inte underskattas, den är superviktig! viktigare än man tror! I alla lägen.

Mitt fysiska hälsomål, som jag satte i höstas; Toughest maj 2017, blev tyvärr inte genomfört. Anledningen till det var att jag kom helt ur balans med träningen, utifrån läget jag beskrivit ovan. Det störde mig att jag inte kunde genomföra det men en vecka efter jag tagit beslutet att hoppa över så insåg jag hur mycket jag ändå fått ut av att bara haft det som mål; jag har inte rört mig och agerat så mycket på min hälsa på mycket länge som sedan jag satte målet i höstas. Nu klurar jag på vad mitt nya mål ska bli… 🙂

Nu är vi som bekant inne i maj månad och det är härliga tider. Vi upplever att vi har bra balans mellan vår tid tillsammans, tid vi två och tid var och en för sig. Vi gillar som sagt att hålla det hela så enkelt som möjligt, med hjälp system och strukturer (som vi beskrivit i tidigare inlägg). För några månader sedan så raffinerade vi det hela ytterligare med hjälp av att baka in ”Getting things done”-metoden i vårt system. Detta har gett oss en ny och tydligare dimension av struktur som gör det enklare att visualisera , förtydliga samt driva allt vi gör för att skapa den balans vi vill ha i livet. Det har blivit lättare att hålla fokus och att prioritera. Mer om upplägget i separat inlägg längre fram (inte för långt fram 😉 ).

De senaste månaderna har vi både gjort och räknat på en del affärer, stora som små. Den största var helt klart ett hyreshus i grannskapet. Ett fint gammalt hus med fina möjligheter men efter visning och flertalet kalkyler så insåg vi att det hela inte bar sig så vi gick inte vidare. Men lärdomarna från caset var bra, det gav många insikter inom området finansiera och investera, värdefullt för framtiden.

Vi har även deltagit i en rad olika nyemmisioner med merparten gott utfall så det har blivt en del slantar in som vi har kunnat investera/spekulera i annat.

Vi fortsätter vårt kontiunerliga sparande/investerande varje månad enligt plan  (vår sk.”mekaniska plan”). Vi har även lagt upp vår portfölj på Nordnets Shareville, kolla gärna in den och de övriga vi lagt upp. 🙂 De närmsta veckorna så förnyar och byter vi även en del försäkringar och här räknar jag med bra ”deals”.

Att göra affärer, investera och privatekonomi är helt klart ett av de intressantaste och roligaste områdena jag vet! =)

Vad händer framöver då?

I skrivande stund njuer vi av det underbara vädret i Vimmerby, tillsammans hela familjen, på Astrid Lindgrens värld. Vi passar på att ha en minisemester nu sen har vi några veckor kvar med fokus på vardagen.  Efter det är det semestertider och då kommer det av naturliga själ bli ännu mer fokus på familjelivet. Då har vi nämligen, om allt går som det ska, glädjen att hälsa ännu en familjemedlem välkommen till oss! =)

På återseende!

#glada #tacksamma #vägentillettmerbalanseratliv #ettrikareliv

//Daniel

20170506_072614761_iOS

En reaktion på ”Ljuvliga och fram tills nu, kalla vår…

  1. Ping: Återblick från vägen… | Vägen till ett mer balanserat liv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s