Vem tar du råd från?


Många har åsikter och tyckande om det mesta. Både saker de kan väldigt väl men också om så mycket annat. Som förälder blir detta med andras åsikter och tyckande väldigt tydligt. Så snart du får barn har ”alla” (i alla fall väldigt många) en åsikt om hur du bäst tar hand om ditt barn. Detta gäller även många andra områden.

Vi har i allt detta tyckande som kan dyka upp en tydlig strategi, både för att spara energi och för att inte drunkna i allas råd – det är att vi inte lyssnar på alla 😊

Vi tror att de som är bäst lämpade att ta råd ifrån är de som uppnått ett resultat vi eftersträvar inom ett visst område. T ex vill vi lära oss om träning lyssnar vi på någon som i våra ögon uppnått goda resultat med sin träning och som gör detta på en nivå som är rimlig för oss. 

Detta innebär också att vi när vi träffar personer som tycks ha nått resultat vi vill ha frågar hur de gjort och sen får vi göra en avvägning kring om det personen gjort är möjligt för oss att göra. Resultatet efter ett sådant samtal kan också bli att vi kommer fram till att personen ifråga gjort uppoffringar etc. som vi inte vill göra.

Dessa samtal med olika personer, inte minst kring hur man får ihop sina livspussel, tycker vi är så roliga och givande. Det är kul att diskutera de riktiga frågorna, prata om det viktiga i livet.

Vem tar ni råd från? Vem inspirerar er?

Vi har inspirationskällor i verkliga livet genom vänner och flera som vi fått kontakt med via balansekonomis kurser. Men också i litteratur, bloggar och poddar. Titta gärna in under rubriken inspiration och verktyg och se några av de som inspirerar oss.

/Frida & Daniel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s