Utmaning SEPTEMBER 

Vi har under en längre tid försökt minska våra kostnader för mat och förbrukning. Vi har med två vuxna och ett blöjbarn i hushållet legat på cirka 6500kr/månad. Förra månaden (med två blöjbarn) var vi över 7000kr. I detta ingår all mat vi handlar i butik och alla förbrukningsvaror (som blöjor, toalettpapper, schampoo etc). Vi tycker detta är för mycket och har nu bestämt oss för att i september ge oss själva en rejäl utmaning: 

5000kr ska vi klara månaden på. 

Vår stora flicka har slutat med blöjor så nu är vi nere på ett blöjbarn igen. 


Vi är noga med vad vi äter för mat och kommer inte kompromissa på kvaliteten (att köpa svenskt och mycket ekologiskt är exempelvis viktigt för oss).🇸🇪

Vi gör en större handling i veckan och en mindre kompletteringshandling. Vi gör veckomatsedel och planerar våra inköp utifrån vad som är på erbjudanden. För att välja vilken butik som har bäst erbjudanden för oss använder vi appen Matpriskollen. Vi försöker ha en köpfri vecka i månaden (då vi endast köper färskvaror som tex mjölk och frukt).

För att klara vår utmaning ska vi försöka göra ännu mer storkok än vad vi gör och bli ännu bättre på att handla varor efter säsong.

På vårt instagram konto (@vagentillettmerbalanseratliv) kommer vi uppdatera löpande hur det går för oss ✊🏻✊🏻✊🏻

Vad har ni för månadskostnader för mat och förbrukning? Har ni några tips att dela med er av? Är ni med och utmanar er själva under september? 😊

/Daniel & Frida 

6 reaktioner på ”Utmaning SEPTEMBER 

  1. Hej, är i samma familjekonstellation som er, två små barn och två vuxna. Ligger på 5k per månad idag. Inget storhandlingar, vilket skulle vara bra för oss att göra, men har inte lyckats fått in den vanan. känner mig ganska nöjd med nivån som den är, en av oss är föräldraledig och den andra har alltid med matlåda till jobbet. Vi äter några vegetariska rätter per vecka vilket är billigt och ger en god känsla. Större andel hårdbröd (husman) än snittet skulle jag tro.

    Gillad av 1 person

  2. Ping: Vi klarade det! | Vägen till ett mer balanserat liv

  3. Ping: Utmaning september – Vi klarade det! | Vägen till ett mer balanserat liv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s