Saker ut och energi in!

Ni som följer oss på instagram (@vagentillettmerbalanseratliv) vet att vi håller på att rensa ut saker vi inte längre behöver. Detta har växt till ett allt större projekt och vi hittar hela tiden fler ställen som vi kan rensa, sortera och omorganisera…😅

Fördelarna med denna utrensning är många: mer plats, plats till annat och framförallt frigörelse av energi! Det är så skönt att ta bort saker som vi inte har behov av och som vi dessutom ofta inte haft behov av på flera år. Vi gillar också att de saker vi faktiskt vill ha och som vi behöver är lättåtkomliga i skåp och lådor. Det blir så mycket roligare att t ex ta fram vår flickas pyssellådor när vi inte först behöver flytta undan X antal(!) andra lådor och prylar.


Som en bonus i rensandet genererar det också en del extrainkomster för det vi kan sälja vidare. Vi har sålt i lokala facebook-grupper, på blocket, på Tradera och på loppis. En stor del har vi också skänkt till Erikshjälpen.

Vi har hittills gått igenom bokhyllor, garderober, förråd och andra förvaringsutrymmen och det blir verkligen mycket saker av det. Vi fascineras av hur mycket vi faktiskt har och förundras över när det blev så, när kom alla de här sakerna in i vårt hem?

En positiv sak med denna utrensning är också att vi blir väldigt restriktiva med vad vi nu tar in i hemmet. Vi är helt överens om att fler saker har vi knappt behov av och på önskelistan till Tomten kommer det nog i år endast finnas upplevelser av diverse slag😊

En stor utmaning i detta rensande återstår dock och det är barnens saker. De får så mycket i present och  har så mycket sedan innan att det känns som det fullkomligt svämmar över. Vi försöker sortera undan sådant de inte använder och kläder som de vuxit ur. Dock är inflödet så stort att vi inte hinner med 😅Vår lösning har hittills blivit att organisera det så bra vi kan för att ändå ha överblick över alla saker och för att hitta bland allt som finns. Till julklapp kommer vi även till barnen framförallt försöka önska upplevelser av diverse slag.


Hur gör ni just när det gäller att rensa bland era barns saker? Hur tänker ni generellt kring att spara och rensa ut saker? 😉

/Frida & Daniel

En reaktion på ”Saker ut och energi in!

  1. Att rensa bland de egna sakerna är lätt, men precis som ni säger är det svårare bland barnens saker, trots att möjligheterna där är oändliga vad gäller rensande. Jag upplever samma tillfredställelse som Ni beskriver av rensning och har sista året rensat (slängt, skänkt, återvunnit eller sålt) mycket prylar och kläder som ingen använts.

    Min tes är att kategorisera barnens leksaker i ålder, och när åldern för ens barn (den yngsta vid flera) har passerat denna kategori skall de skänkas eller säljas. Inte den mest effektiva tes då det ger mindre rensning under tiden, men dem ger mig en överblick om när sakerna rensas och jag ör trygg att det blir gjort.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s