Dags för uppföljning och Kickoff!

Till helgen är det återigen dags för vår KICKOFF och ni som följer oss på instagram (@vagentillettmerbalanseratliv) vet att vi de senaste dagarna förberett oss för detta.

Vi har sedan några år tillbaka vid två tillfälle per år haft kickoff tillsammans. Detta för att stämma av vad vi gjort hittills och för att bestämma vad vi ska göra framöver. Inspirationen till detta fick vi efter kontakt med Balansekonomis utbildningar.

Idén att ha en kickoff där man summerar var man är någonstans, var man vill någonstans och gör planer/sätter sätter mål är ju vedertagen i vilket arbete och projekt som helst så då ska den ju även nyttjas i arbetet med det egna liv och egna projekt! 🙂

Våra kickoffer  är en del av vår övriga struktur som vi försöker hålla oss till för att hålla fokus på rätt saker, för att nå mer balans (det denna blogg handlar om helt enkelt :). Några av de verktyg vi använder oss av är:
*Avstämning var 14:e dag. Lär gärna mer om detta upplägg i vårt inlägg ”Att få saker och ting gjort”.
*Kickoff två gånger per år (höst/vår)
*Avstämning mål – summering och fira resultat! (December och juni)

Vi har hela tiden utvärderat och förfinat vårt upplägg och nytt för vår Kickoff denna gång är att vi vill bli mer konkreta och att vi nästan uteslutande kommer fokusera på mål. Vi vill och ska få till ännu starkare och konkreta mål som vi kan jobba mot! 

Inspiration och verktyg till detta har vi bland annat hämtat från intervjun med Mikael Arndt i framgångspodden avsnitt 131. Om ni lyssnar på det kan vi nästan garantera att ni kommer känna stor motivation att arbeta med mål i ert privata liv, mycket inspirerande och tankeväckande! Så gå in och lyssna.

Upplägget som beskrivs väldigt tydligt i podden är:
1. Skriv ner allt du vill ha på en lista – ca 100 saker…
2. Prioritera dom i A, B och C – där A är högst, d.v.s viktigast för dig.
3. Skapa en topp 10-lista (A), de mål du vill jobba med just nu.
4. Skriv ner och motivera varför varje sak på topp 10-listan är viktigt. Få fram ett starkt och tydligt ”varför”.
5. När topp 10-listan är klar och verkligen, verkligen motiverad med varför för respektive punkt så utarbeta ett A4 för var och ett med hur det ska gå till: vad är nästa steg?
20170911_201431000_iOS
Det ska bli spännande att prova denna modell. Vi har  många år arbetat med mål i vårt privata liv på olika sätt, denna modell tror vi är bra just för att den blir väldigt konkret. I våra arbeten har vi arbetat mycket med att sätta så kallade SMARTa mål och denna metod använder vi oss också av för att stämma av att målen vi sätter är just SPECIFIKA MÄTBARA ACCEPTERADE REALISTISKA och TIDSBUNDNA.

Vi tror mycket på att visualisera det vi gör (vi har t ex båda arbetat med LEAN som metod på våra arbeten och är därför väl inkörda med detta :)). Till detta använder vi vår whiteboard och på denna kommer vi framöver kunna följa våra mål, vilka framsteg vi gör och vad som är nästa steg för att nå dem.

20170914_090908851_iOS

Målet när Kickoffen är slut på söndag förmiddag är:

 • Vi ska ha delgett våra tio mål för varandra samt våra ”varför”.
 • Gett varandra feedback och gått igenom vart och ett av målen så att de är SMARTa.
 • Skriva ”nästa steg” på alla mål så att vi vet vad vi ska göra redan på måndag för att börja vägen mot att nå dem.
 • Målen ska finnas tydligt visualiserade på vår whiteboard.
 • Vi ska ha firat de mål vi hittills nått.

Vi är så taggade och älskar att ha Kickoff! Vi har som sagt haft det några gånger nu och ni kan läsa tidigare inlägg vi skrivit om några av våra tidigare kickoffer:
Inför kommande kick off (24 februari 2016)
Snart Kick off! (18 februari 2016)
Egen Kick.Off! (18 oktober 2015)

Hur arbetar du/ni med strukturer och upplägg för att nå mål? Hur sätter du mål? Hur arbetar du med mål? Var hämtar du inspiration ifrån? Har du kickoff? Delge gärna 🙂

/Daniel&Frida

5 reaktioner på ”Dags för uppföljning och Kickoff!

 1. Ping: Rapport från vår kickoff | vägen till ett mer balanserat liv

 2. Tack så mycket för inspiration, vi ska testa denna modell för att sätta mål! 😀 Jag sätter mål för varje vår- och hösttermin. Jag vet var jag vill komma om 1, 5 och 10 år, men jag har inte varit så strukturerad och skrivit ner allt på längre sikt. Dags att ta tag i det nu och boka in en kick-off i oktober 😀 Det hade varit kul att ta del av era mål, eller några av dem. Om ni känner att ni vill skriva ut det på bloggen.

  Ha det gott!

  Gilla

  • Hej Lina!

   Tack för kommentar och delning! 🙂 Bra med målsättningarna och en Kickoff i oktober låter som ett perfekt upplägg tycker jag . Det ”nya” sättet att vaska fram mål på fann vi väldigt bra – Att verkligen gräva ner sig och fråga sig varför man verkligen, verkligen vill ha en viss sak eller göra en viss grej det var väldigt kraftfullt och värdefullt upplevde vi. Att skriva ner målen ger en ännu större styrka sen gäller det ju såklart att hela tiden ha de närvarande och påminna sig i vardagen. Det är den stora utmaningen för oss och vi lär oss hela tiden 😉 Att hålla sig inspirerad och fokuserad! Till vår hjälp har vi en stor whiteboard med allt uppskrivet så man ser det tydligt varje dag. sen stämmer vi av var 14:e dag och följer upp och utvärderar hur det går. Det har fungerat bra hittills men vi tror det blir ännu bättre nu efter kickoffen då målen som sagt blivit starkare och tydligare 🙂 Vi tänker som så att målen vi nu satt sträcker sig till nästa uppföljning/kickoff i feb/mars 2018 men grundar sig i större mål för längre period (de är en del av våra visioner) Några av målen vi satt på kickoffen (delar inte alla här på bloggen då en del är mer personliga 😉 ), inom Hälsa, är exempelvis att jag ska springa och träna styrka tre dagar i veckan. Tid tillsammans: Jag och Frida tid en kväll i veckan, en helg under hösten. En dag i veckan en ”större familjeaktivitet” där vi tex. besöker Skånes djurpark. Inom området Pengar och investeringar är ett mål att verkligen se till att erbjuda alla som vi känner och är intresserade av att investera klokt; möjligheten att investera i guld 🙂 Ha det fint så länge! /Daniel

   Gilla

   • Jag började skriva på mina 100 mål och insåg efter ett tag att mina mål nog inte har varit så tydliga som jag trott. Eller kanske snarare att jag mest fokuserat på mina ekonomiska mål. Er whiteboard verkar kanon! Definitivt något jag vill köpa när vi bor lite större 🙂 Härliga mål ni har satt! Ser fram emot att ta del av er fortsatta resa, jag är övertygad om att ni kommer att komma långt med den strukturen och de tydliga målen ni har satt! 🙂

    Ha en fin helg!

    Gillad av 1 person

 3. Ping: Vi är tillbaka och kickoff! | Vägen till ett mer balanserat liv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s