Lite aktivitet igen på bloggen och kick-off!

Tidigare har vi skrivit de flesta av våra inlägg tillsammans och detta har tagit ganska lång tid. Så en förändring blir nu att vi kommer skriva egna inlägg var och en och ni kommer nog märka att vi väljer att fokusera på lite olika områden inom hälsa, tid och pengar 🙂

Kickoff

img_5756

Kickoff har vi skrivit om i flera olika inlägg (läs gärna Rapport från vår kickoffDags för uppföljning och Kickoff och Egen kickoff!).

Kickoff för oss innebär ett tillfälle (två gånger om året) där vi sitter ner i lugn och ro och tillsammans pratar om vårt gemensamma liv, vår vision om vår framtid, våra drömmar och tillsammans planerar för hur vi ska nå dit vi vill. Vi har provat så många sätt att ha kickoff på. Från början var vi superstrukturerade, hade massa punkter och frågor att gå igenom. Vi tyckte att det var bra då men har nu allt mer landat i att förenkla då vi märkt att det är svårt att upprätthålla alla de där planerna och målen efteråt.

Egentligen tycker vi det klart bästa är att åka iväg hemifrån för att genomföra Kickoff, bo på något trevligt ställe och helt enkelt ha det riktigt härligt och bra. Med små barn har detta inte varit möjligt för oss de senaste gångerna och det blir lite annorlunda kickoffer men det fungerar det med. I år, med en vild och aktiv 1: åring hemma valde vi att dela upp vår kickoff på två dagar och helt enkelt ge järnet under middagsvilan. Men vi hoppas på att vid nästa kickoff som blir under februari 2019 kunna åka hemifrån bara vi två.

Därför tycker vi Kickoff är bra!

När vi är färdiga med en kickoff ska båda veta vad den andre vill och vi ska ha ritat vår gemensamma karta, ganska detaljerad för det närmsta halvåret och mer grovt för de kommande åren. Känslan när vi är färdiga ska vara att vi är fulla av energi och står enade.

Och så här gör vi Kickoff (i alla fall den här gången 😉 )

  • Vi började med att stämma av vår vision om hur vi vill leva vårt liv. Vi berättade båda hur vi kände inför den nu och ifall vi fortfarande kände på samma sätt och ifall vår vision kunde få fortsatt grönt ljus från oss båda. Vår vision handlar om frihet, att själva styra vårt liv och vår tid. Att ha värdiga relationer med familj, vänner och inte minst varandra. Att alltid prioritera våra barn och att leva ett spännande men tryggt liv fullt med upplevelser.
  • Vid höstens kickoff kom vi fram till att vi båda fortfarande till största del skriver under på vår vision men att vi ville lägga till några saker. Vi kände t ex båda att vi behöver få in en mer meningsfull sysselsättning i vår vision, där vi får möjlighet att ge och bidra till andra.
  • Vi använde sedan livshjulet för att prata om de olika ”tårtbitarna” som utgör livet 🙂
img_0745.jpg

Livshjulet. Inom området kärlek pratar vi om vår relation samt om barnen. Inom fritid pratar vi om upplevelser, aktiviteter och resor. I övrigt tycker vi att rubrikerna fungerar bra att utgå från.

  • Vissa tårtbitar pratade vi mer om och andra fick lite mindre plats. Det vi pratade om är hur vi upplever de olika områdena, vad som fungerar bra och ifall det är något vi behöver förändra. Denna gång blev det extra mycket fokus på jobb och karriär, hälsa, kost och motion samt kärlek❤
  • Inspirerade av vänner (som för övrigt driver den trevliga matbloggen Välabäcks mat) så kommer vi regelbundet (varannan fredag under avslappnade och lyxiga former) ta upp en tårtbit till samtal med syfte att hålla dessa tankar levande och aktuella, även utanför kickoffen. T ex kommer vi nästa fredag ha ett längre samtal om området Fritid (där vi då också tar in upplevelser, aktiviteter och resor). Vid det tillfället kommer vi planera för vad vi och barnen ska uppleva den närmsta tiden men också prata mer långsiktiga upplevelser som vi vill ge oss själva framöver.
  • Slutligen har vi inom livshjulet valt vars ett personligt område där vårt största fokus och mest energi kommer läggas det närmsta halvåret. Inom detta område, detta projekt kommer vi var och en sätta upp mål och vi kommer hjälpa varandra att stämma av så att vi når dessa. Daniels projekt och fokus ligger inom området jobb och karriär och mitt inom hälsa, kost och motion. Vi får säkert anledning att återkomma till dessa områden många gånger under hösten.

Ett tips om ni är intresserade av att höra mer om kickoff och hur man kan tänka är att lyssna på Rikedomspodden#11 som Akademin för ett rikare liv, där Daniel är engagerad som partner, driver.

Ja, det var det hela😊Fungerar bra för oss👍 Dela gärna med er om vad ni tänker. Har du/ni kickoffer? varför/varför inte? Hur gör ni i så fall?

Ta hand om er!

/Frida

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s